IFA, ELISA, Imunoblot

În laboratorul nostru se testează anticorpii prin tehnicile SeraSpot, IFA și ELISA. În general, SeraSpot are o sensibilitate și o specificitate mai ridicată în detectarea anticorpilor Borrelia comparativ cu tehnica de testare ELISA și IFA.
Totuși, dezvoltarea anticorpilor specifici Borrelia burgdorferi poate fi evitată și suprimată prin terapii cu antibiotice la infecțiile recente. Aceste cazuri pot fi detectate de EliSpot pentru infecțiile cu căpușe.

Un nou studiu retrospectiv care confirmă Lyme SeraSpot ca un sistem de testare fiabil și robust:
Datele noastre de evaluare confirma generatiile noi de analiza a multiplexelor, cum ar fi SeraSpot®Anti-Borrelia
IgG / IgM sunt sisteme de testare fiabile și robuste adecvate pentru aplicarea ca teste de confirmare pentru serodiagnostic
Lyme borreliosis. ”

Evaluarea unei noi serii multiparametrice de microscopie pentru serodiagnosisul boreliozei Lyme în: Clin. Lab. 2015; 61

Borrelia nu poate fi complet exclusă din cauza testelor serologice negative:

„În cazul ELISA, rezultate pozitive sau limită au fost observate la doar 24 de pacienți (53,3%)” (Wojciechowska-Koszko et al., Februarie 2011)
„32 de pacienți au avut anticorpi antibiotici specifici confirmați prin folosirea Westernblot în ciuda testului ELISA negativ … La pacienții cu dificultăți persistente este necesar să se folosească testul westernblot … Probabil din cauza producției foarte scăzute de anticorpi specifici determinată și de starea imunodeficiența detectată la toți pacienții noștri „(Durovska et al., 2010)
„Numărul de rezultate ELISA IgM și / sau IgG pozitive … a variat între 34 și 59% … Comparația imunobloturilor a condus la diferențe mari în acordul inter-test … În mod remarcabil, unele imunobloturi au dat rezultate pozitive în probele care au fost testate negative cu toate cele opt ELISA-uri „(Ang CW et al., Jan. 2011)

Laboratoarele ar trebui să testeze pentru „VIsE” (secvența majoră de proteine ​​variabilă exprimată) în sistemele de testare ELISA și SeraSpot. VIsE descrie capacitatea „chameleonului” Borrelia burgdorferi de a-și schimba constant structura de proteine ​​de suprafață VIsE in vivo pentru a evita identificarea de către sistemul imunitar. VIsE are cea mai mare sensibilitate atunci când caută anticorpi împotriva Borrelia burgdorferi.

SeraSpot MicroArray analizează următorii anticorpi IgG și IgM de Borrelia burgdorferi și subspecii Borrelia burgdorferi:
VsE (B.b. afzelii), p39 (B.b.afzelii), p58 (B.b.graninii), p100 (B.b.afzelii), OspC (B.b.afzelii + B.b.grinieni + B.b.sensu stricto), DbpA (B.b.fzelii + B.b.Gerinii + B.b.sensu stricto).

Shopping Cart
Scroll to Top