Despre Babesia

Babesioza este cauzată de un parazit intraeritrocitic, Babesia microti și este una dintre cele mai frecvente infecții parazitare ale animalelor libere din lume, cu o rată de prevalență pe locul al doilea numai la infecțiile cu trypanosomale. Imagine: © și cu permisiunea lui Alan MacDonald MD, SUA

Organismele asemănătoare cu cele de plasmă au fost detectate pentru prima oară de Victor Babes la bovinele care sufereau de hemoglobinurie febrilă în 1888. Au fost descrise aproape 100 de specii din genul Babesia, dintre care câteva sunt capabile să infecteze oamenii. Babesioza umană este o boală care provoacă în pericol viața, provocată în primul rând de Babesia microti, deși infecțiile cu Babesia gibsonii, Babesia WA1 și CA1 au fost de asemenea raportate. Prevalența infecției cu Babesia microti variază în funcție de regiunea geografică. În ultimii 30 de ani, Statele Unite au văzut un număr din ce în ce mai mare de cazuri confirmate de Babesioză, probabil datorită creșterii numărului de căprioare, însoțite de o creștere a activităților în aer liber. O babesioză endemică a fost confirmată de Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din statul New Jersey, SUA. Un număr semnificativ de cazuri confirmate în SUA au fost de asemenea raportate în Washington, California, Missouri și Connecticut. Spre deosebire de rapoartele frecvente despre Babesioza în Statele Unite, există rapoarte sporadice despre această boală în Europa, cu seroprevalențe detectate variind de la 4% la 13%. Detectarea incorectă poate explica astfel de statistici scăzute, ceea ce înseamnă că cazurile pozitive nedetectate ar putea fi în mare măsură superioare.

Teste disponibile

ELISPOT

Babesia microti EliSpot
(2x ACD/CPDA tube)

IFA, ELISA, Immunoblot

Babesia antibodies
(1x Serum/SST tube)

PCR

Babesia-DNA-PCR in blood
(2x EDTA tube)

TEST CAPUSE

Babesia-DNA-PCR
(out of the tick)

Bacterii:

Babesia microti, Babesia divergens, Babesia duncani, Babesia WA1 (parazit intracelular în eritrocite)

Vector / Transmisie:

Ixodes ricinus, Ixodes scapularis, transfuzii de sânge (de la om la om)

animale domestice, oameni

Simptome (timpul de incubare: 5 zile-9 săptămâni):

Debutul rapid al bolii de început cu febră severă, frisoane, dureri de cap (pot fi severe / plictisitoare, globale, implică capul întreg, descris ca și cum capul este într-o menghină), transpirații (de obicei noaptea, bine), oboseală (mai rău cu exercițiul fizic), „foame în aer”, dispnee, necesitatea de a suspin și de a respira adânc, tuse uscată fără motiv aparent, rigiditate a gâtului, greață, amețeli diminuate, oboseală, senzație de slăbiciune, epuizare permanentă chiar mai rău în timpul stresului, amețeli, anemie hemolitică, hemoglobinurie, rareori hepatosplenomegalie, dureri musculare, dureri articulare, parestezii, tulburări psihice și încetinirea reacțiilor și reacțiilor, hipercoaginabilitate, dureri de stomac, dureri abdominale, , simptome asemănătoare gripei.

Factori de risc:

capuse, transfuzii, splenectomie, HIV, supresie imună (copii), transplant de organe, vârstnici

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shopping Cart
Scroll to Top