Despre Ehrlichia & Anaplasma

Ehrlichioza umană este o infecție care provine din căpușe, care a devenit reportabilă la Institutul de Sănătate al CDC, SUA, în 1999.

Termenul Ehrlichiosis este o denumire generală care încapsulează mai mulți agenți etiologici bruiați pe baza prezentărilor clinice similare. Aceste bacterii intracelulare obligatorii sunt distincte atât din punct de vedere epidemiologic, cât și etiologic. Cunoscuta inca din 1935, speciile Ehrlichia au fost considerate in primul rand patogeni veterinari care infectau oi, capre, cai, bovine si caini. În 1953, Neorickettsia sennetsu a fost izolată în Japonia de la prima infecție umană, totuși, identificarea următoarei tulpini umane nu a avut loc decât în ​​1986. În prezent, au fost identificate cinci tulpini capabile să infecteze oamenii și trei (Anaplasma phagocytophilum, Ehrlichia chaffeensis și Ehrlichia ewingii) au fost caracterizate clinic. Nici Ehrlichia canis, nici Nerorickettsia sennetsu, tulpinile umane rămase, nu au fost suficient investigate.

Teste disponibile

ELISPOT

Ehrlichia/Anaplasma EliSpot
(2x ACD/CPDA tube)

IFA, ELISA, Immunoblot

Ehrlichia-IgM and Ehrlichia-IgG-antibodies
(1x Serum/SST tube)

PCR

Ehrlichia/Anaplasma-DNA-PCR in blood
(2x EDTA tube)

TEST CAPUSE

Anaplasma phagocytophilum-DNA-PCR
(out of the tick)

Bacterii:

Ehrlichia chaffeensis (Ehrlichiosis monociculară umană = HME),
Anaplasma phagocytophilum (Ehrlichiosis uman granulocitar = HGE) (gram-negativ, intracelular obligatoriu în granulocite)

Vector / Transmisie:

Ixodes ricinus, Ixodes scapularis (capusa de cerb)

animale domestice, oameni

Simptome (timp de incubare: zile până la patru săptămâni):

Debutul rapid al bolii de început cu febră, frisoane, dureri de cap și prostație, durerile de cap sunt descrise ca „arsuri ascuțite, asemănătoare cu cuțitele care apar adesea din spatele ochilor”, dureri musculare, nu dureri articulare, simptome neurologice, confuzie, erupție cutanată difuze rare, inclusiv palmele și tălpile (<10%), tromboctopenia, leucopenia, enzimele hepatice crescute

Factori de risc:

mușcăturile de căpușă, persoanele în vârstă, bolile severe (de exemplu: cancerul), supresia imună (copii).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shopping Cart
Scroll to Top