Celulele CD57 + documentează amploarea supresiei imune a bolii cronice Lyme. Pe baza literaturii actuale, celulele CD57 + reprezintă un parametru de laborator prognostic în timpul și după tratamentul bolii cronice Lyme.

Studiile clinice de cercetare și studiile de caz au arătat că infecțiile cronice ale Lymei sunt adesea însoțite de schimbări în apărarea celulară imună. Dovezile pentru aceasta sunt un număr scăzut de celule NK / CD3-CD56 +, dar mai ales un număr absolut scăzut de celule NK activate (CD3-CD56 + CD57 +). În timp ce infecțiile acute cu Borrelia burgdorferi și alte boli prezintă parametri normali ai CD57, pacienții cu Lyme cronice au adesea mai puțin de 100 celule CD57 / μl.

Conform studiilor științifice, un număr absolut suprimat de celule CD57 a fost observat în principal la pacienții a căror sistem nervos a fost afectat mai degrabă decât la pacienții al căror sistem țesut sau schelet a fost afectat. Scăderea celulelor CD57 durează până când se obțin îmbunătățiri ale simptomelor datorită formelor de tratament antibiotice și altor forme. În sens invers, un parametru CD57 scăzut este văzut ca un semnal măsurabil pentru o infecție acută Borrelia cronică și poate fi un posibil indicator pentru o terapie de succes.

Shopping Cart
Scroll to Top