Toxoplasmoza
Teste disponibile pentru Toxoplasmoza
Bacterii:
Toxoplasma gondii (protozoon), boala parazitară
Vector / Transmisie:
pe cale orală (carne nedorită a animalelor infectate, fecale de pisică, transmiterea unei mame infectate la făt prin placentă)
Simptome (perioadă de incubație de 4-8 săptămâni):
hiperpirexie, limfadenopatie, limfocitoză, encefalită, pneumonită, miocardită, miozită
Toxoplasmoza fetală:
deficiențe grave la naștere (orbire, hidrocefalie, retard mintal)
Factori de risc:
Suprimarea imună (copii, vârstnici).
Despre Echinococcus multilocularis
Echinococoza (E. multilocularis) este o infecție cauzată de viermii de vulpe. În Europa, viermele de vulpi (E. multilocularis) este gazda Echinococcozei alveolare, o infecție vierme care amenință viața pentru oameni.
Teste disponibile pentru Echinococcus multilocularis
Entamoeba histolytica
Entamoeba histolytica (dizenterie amoebică) este un protozoan uman-patogen și este unul dintre cei mai răspândiți agenți patogeni în țările în curs de dezvoltare, în special în regiunile tropicale și subtropicale. În fiecare an aproximativ 50 de milioane de persoane se infectează și 100.000 mor în urma infecției. Agenții patogeni sunt transmiși în mod fecal-oral. Perioada de incubație este foarte variabilă și poate dura de la câteva zile la luni și ani.
Teste disponibile pentru Entamoeba histolytica
Leishmania infantum
Leishmania apare la nivel global în tropice și subtropice și, de asemenea, în zone mediteraneene. Transmisia se întâmplă prin mușcătura muștelor de nisip.
Există 3 tipuri de Leishmania. Leishmania interioară (viscerală) se află în organe. Agenții patogeni sunt L. donovani, în Europa L. infanctum. Leishmania cutanată atacă doar pielea. Agenții patogeni sunt L. tropica majoră, L. tropica minoră, L. tropica inflantum și L-aethiopica. Leishmania atacă lângă piele și membrana mucoasă. Agentul patogen este L. brasiliensis.
Teste disponibile pentru Leishmania infantum
Despre Taenia solium
Tinia de porc (Taenia solium) este un vierme parazitar viu în intestinele oamenilor.
Porcul serveste ca gazda intermediara. Din punct de vedere experimental, și alte mamifere pot fi infectate. De asemenea, omul poate servi ca gazdă intermediară. Dacă omul servește ca gazdă intermediară, aripioarele se așează în special pe fascia din mușchii scetale, diafragmă, laringe, inimă, glande limfatice sau creier. Acești paraziți declanșează dureri de cap, creșterea presiunii cerebrale, boli neurologice și meningite.
Teste disponibile pentru Taenia solium
Despre Toxocara canis
Toxocariasisul este o boală infecțioasă care este cauzată de migrarea din larve a viermelui Toxocara în organe și țesuturi.
Câinii și pisicile infectate defecă ouăle prin fecale. Infecția oamenilor are loc prin absorbția ouălor din mediul înconjurător sau prin contactul direct cu animalele infectate. Toxocara este răspândită la nivel global.
Teste disponibile pentru Toxocara canis